Hjem / Blogg / Ansiktsrutinen som gir deg en sunn hud uten kjemikalier
Ansiktsrutinen som gir deg en sunn hud uten kjemikalier

Ansiktsrutinen som gir deg en sunn hud uten kjemikalier

Ansiktspakken inneholder alt du trenger til huden din. Alle ingrediensene er helt naturlige og kan brukes på voksen- og barn. Du skal nå få informasjon om hvordan du kan bruke produktene best mulig og hva som er viktig å huske på. 

Når du går fra ikke-naturlige til naturlige produkter kan huden din reagere. Ikke bli redd om du får mer kviser/urenheter i starten- det er bare huden som reagerer på at den ikke får kjemikaliene fra tidligere hudpleie som den er vant til å få. Noen trenger en avvenning av disse stoffene for at huden skal gjenoppta sin naturlige balanse som gjør at den klarer å ta opp naturlig næring fra den rene hudpleien. Husk at det er bedre for deg og miljøet med rene produkter- og at kneika du skal over ikke er stor. For noen er det ingen overgang mens andre hudtyper reagerer mer. 


AFRICAN BLACK SOAP

Black soap er en såpe som er laget av kvinner på bygda i Ghana. Den har blitt brukt i mange generasjoner og er elsket verden over. Denne såpen kan brukes til mye, men i dette innlegget skal vi fokusere på hva den kan gjøre for huden din. Den hjelper mot f. eks nupper i ansikt eller på armer, den balanserer tørr hud og fjerner smuss og forurensning effektivt. 

Merk deg at denne er svært effektiv og hvis du har veldig sensitiv hud kan det være lurt å bruke den 2-3 dager i uken. De andre dagene kan du bruke vann og en myk klut eller konjac svamp. De fleste tåler å bruke den hver dag, men våre hudtyper er ulike, derfor er det viktig at du tilpasser etter ditt behov. 

Bruk
For at såpen skal vare lengst mulig, kutt av en bit og putt den på en såpeholder/skål/lokk o.l. Den kan bli litt rennende om den ligger i vann og det er unødvendig å ha hele såpen oppe på en gang. Den skal helst tørke mellom vært bruk, så unngå å la den ligge i for mye vann. Dette er ingen krise, men gjør at den holder ser lenger. Får såpen et hvitt/grått belegg på seg er dette IKKE mugg. Denne såpen kan du ha i årevis og mugner ikke. Det er kun voksen i såpen som stiver og kan legge ser på utsiden. Helt ufarlig og tar ikke bort funksjonen av såpen. 

Ta vann på hånden, gni på såpen og gni i ansiktet. Påfør mer vann for at den skal skumme. Skyll med lunket vann og tørk så med et håndkle.

Ekstratips
Ved å bare kutte av en liten bit av såpen kan du ha såpen i mange mnd. Det er også enkelt å ta en bit med seg i aluminiumsbeholderen om du skal bort. Billigere og bedre ansiktsrens finnes faktisk ikke på markedet. 

Vil du vite mer om hva Black Soap kan brukes til? Les blogginnlegget om black soap her.ANSIKTSKREM

Ansiktskremen er håndlaget i Oslo og inneholder rene og næringsrike ingredienser. Den er litt fet, men dette kan reguleres på en veldig enkel måte og jeg skal nå fortelle deg hvordan. Tar du litt mindre krem på og masserer det godt inn i huden, vil den trekke inn raskere og du vil ikke oppleve den som mindre fet. 
*Litt krem og masser godt inn*
Denne er effektiv på tørre spotter på barne/babyhud og inneholder litt solfaktor. Jeg, Kathrine, som skriver dette- bruker denne hver morgen. Noen ønsker å bruke den før leggetid og heller bruke ansiktsserum på morgenen- det er helt fint det også. Jeg bruker ingen solkrem annet en ansiktskremen gjennom året, utenom dager med mye sol på sommeren- da bruker jeg solkrem med solfaktor 50.

 

 

ANSIKTSSERUM

Ansiktsserumet er også håndlaget og utrolig digg. Vi har en variant med vitamin A og lavendelduft og en uten disse to ingrediensene. Vitamin A hjelper huden med å fornye seg selv. Vær derfor litt forsiktig med påføring i starten hvis du har sensitiv hud og velger olje med vitamin A. Huden kan flasse litt i starten men vil venne seg til vitamin A innen et par uker. Dette stoffet er ikke skadelig og vi bruke små mengder så serumet fortsatt skal være skånsom mot huden. Mengden vitamin A vi har i serumet vårt er innenfor hva som anses som trygt under graviditet, så denne kan trygt brukes av gravide.  

Jeg bruker serumet etter rens med black soap før leggetid hver kveld. Masserer oljen godt inn i huden og våkner med myk og god hud dagen etter. 

 

 

alt til ansikt Eco o clock