Hjem / Blogg / Deodorant uten aluminium og parabener, et viktig hudpleiebytte
Deodorant uten aluminium og parabener, et viktig hudpleiebytte

Deodorant uten aluminium og parabener, et viktig hudpleiebytte

Innhold

 1. Coctaileffekten
 2. Naturlig deodorant som forhindrer lukt og svette
 3. Oppsummering

 

1. Coctaileffekten

Å gå over fra vanlig deodorant som inneholder aluminium og andre skadelige parabener, til en naturlig deodorant er kanskje det viktigste bytte du gjør innen personlig hudpleie.

Husk at det tilsettes kunstige og kjemiske stoffer i sminken, solkremen, body lotion, sjampoen, balsamen, håndsåpen, håndkremen og deodoranten du bruker. Påføres dette hver dag vil det bli en uheldig miks av ikke-naturlige stoffer som kan skade naturlige prosesser i kroppen, dette kalles coctaileffekten. 

Dette er stoffer som trekker inn i kroppen og blir fraktet rundt i kroppen med blodet, les mer i Harvard Heath Publishing.. Stoffer som for eksempel

 • Aluminium
 • Triklosan
 • Mineraloljer
 • Sodium lauryl sulfat (SLS)
 • Parabener
 • Parfyme

er verstingene som de fleste hudpleieprodukter inneholder. Sjekk hele oversikten på Birgitte Magnussen sin nettside her.

 

2. Hva inneholder da en naturlig deodorant for å forhindre lukt og svette? 

Det er mange stoffer som hjelper mot lukt. Først og fremst er det ikke svetten som lukter, men bakteriene under armene dine. En annen ting er at ditt naturlige svettenivå er nok annerledes enn du tror. Grunnen til dette er fordi du bruker en deodorant som tukler med naturlige prosesser i kroppen din. Den blokkerer svettekjertlene en periode, slik at du ikke skal svette- men så svetter du likevel. Derfor vet du egentlig ikke hvordan du svetter, før du har detoxet dine armhuler. Les mer om hvordan du detoxer dine armhuler her. Det kan derfor hende at du faktisk svetter mindre uten deodorant som blokkerer (jeg er personlig et eksempel på dette). 

Det er også ulike faktorer som påvirker svettenivået våres. Alder, diett. helse og kjønn, les mer om studiet her.

Over til innhold som er antibakteriell. Det er mange naturlige ingredienser som har antibakteriell effekt. I vår deodorant, som du finner her, bruker vi flere produkter som hjelper mot svette. I tillegg har vi startkit for deg som er nybegynner og trenger ekstra hjelp til å komme i gang med naturlig deodorant.

Ingredienser vi bruker som hjelper mot bakterier under armene

 • Kokosolje
 • Aktivert kull
 • Mikrosølv
 • Magnesium
 • Tea tree olje
 • Essensiell olje som for eksempel lavendel

I naturlige deodoranter vil det derfor være ingredienser som kjemper kampen mot lukt under armene med deg- og vet du hva, det funker. Men, det er annerledes enn vanlig butikkdeodorant og det krever litt jobb i starten og en tilvenning på at du ikke oser en supersterk parfymelukt under armene hele dagen. 

 

3. Oppsummering

Velg produkter som føles riktig for deg. Tenk over at det trekkes inn i ditt største organ. Mange vil synes at naturlige produkter føles tryggere og bedre, enn de som er fremstilt av kjemiske stoffer med lange navn man selv ikke kan uttale.

Alltid sjekk innholdsfortegnelsen på produktene du kjøper, eller finn en leverandør du holder deg til- som har samme verdier og fokus som deg selv.

Det finnes mange triks som gjør overgangen til naturlig deodorant enklere, les mer om disse her