Hjem / Blogg / Er kosmetikkproduktene dine trygge å bruke under graviditeten?
Er kosmetikkproduktene dine trygge å bruke under graviditeten?

Er kosmetikkproduktene dine trygge å bruke under graviditeten?

Hysteriske slektninger, venner og kollegaer. Tips og råd kommer i bøtter og spann. Hva skal man ta til seg og ikke? Oppdragelse, amming, innkjøp - mye faller nok naturlig når ditt lille barn ankommer. 

Det som ikke blir snakket så mye om, er alt du påfører på huden via kremer, såpe, sjampo, deodoranter, tannkrem m.m. Produkter som trekker inn i huden, kan føres rundt i kroppen via blodet. Derfor (nok et råd, jeg vet) kan det være lurt å gå over til naturlige produkter der du kan. 

Dette er forøvrig ikke bare gjeldende for gravide. Hvem ønsker ikke å gjøre miljøbevisste tiltak som er bra for deg, baby og verden vi lever i? 

Under kommer litt fakta om produkter mange av oss bruker, og hvilke stoffer du skal være obs på - spesielt under graviditeten

SOLKREM

Det finnes to måter en solkrem kan beskytte deg. Den ene er med kjemikalske ingredienser, som absorberer UV strålende og konverterer dem til energi. Alternativ to er solkrem som fysisk reflekterer solstrålene før de treffer huden. Begge varianter er trygge under graviditet. MEN solkremen som fysisk blokker UV strålene trekker ikke inn i huden. Små mengder av den kjemikalske solkremen kan dermed finne veien til blodstrømmen din som frakter stoffet videre rundt i kroppen. Hvis du liker å være på den sikre siden, gå for fysisk solblokk med ingrediensene zinc oxide og tatanium dioxide.

DEODORANT

Det kan være lurt å styre unna deodoranter som inneholder parabener, flatater og triclosaner (parabens, phthalates and triclosans). Det kan også være lurt å holde seg unna antiperspirant som inneholder aluminium (aluminiumkloridheksahydrat). Aluminium påvirker svetteproduksjonen din og trekker inni huden, og kan tas opp i blodet. Velg derfor en naturlig deodorant som inneholder rene og organiske produkter.

AKNEBEHANDLING

Hvis du sliter med kviser under graviditeten, er det lurt å sjekke produktene du bruker, nøye. Hold deg unna "Retin-A" og andre retinoider (den kjemiske fremstilte formen for vitamin A), da denne har vist seg å forårsake fosterskader! Andre ingredienser du burde holde deg unna er; salicylic, acid, benzoyl, peroxide og beta-hydroxy acid (BHA). Grunnen er at det ikke er gjort nok forskning som tilsier at disse stoffene er trygge under graviditet. 

NEGLELAKK

Du skal ikke bekymre deg for neglelakkbruk under graviditet. Om du finner en neglesalong som har god ventilasjon eller sitter hjemme i et åpent hjem, er det fritt frem. Det er dog ikke sunt å inhalere mye neglelakklukt for deg og babyen. Det kan også gjøre deg kvalm da lukten er veldig intens. Når det kommer til shellac under graviditet, er heller ikke det påvist å ha noen helseskadelig effekt. 

FUKTIGHETSKREMER

De fleste fuktighetskremer regnes som trygge under graviditeten. Men, det er mye debatt rundt visse kjemikalier som noen fuktighetskremer inneholder. Parabener er en av de. Noe forskning viser at dette kan påvirke barnets vekst. Et trygt alternativ er å velge en fuktighetskrem med en innholdsliste som du forstår.