Hjem / Blogg / Har du sjekket om din deodorant inneholder disse ingrediensene?
Har du sjekket om din deodorant inneholder disse ingrediensene?

Har du sjekket om din deodorant inneholder disse ingrediensene?

Deodorant. Du putter det under armen hver dag, kanskje til og med opp til flere ganger daglig. Vi har alle lymfekjertler under armen, som drenerer bort overflødig væske, fanger opp elementer som har trengt seg ut gjennom blodkarene og hjelper kroppen med å forsvare seg mot virus, bakterier og kreft. 

Vi har troen på at giftstoffer og andre kjemikalier ikke bør påføres i armhulen flere ganger daglig hele livet.

Vi skal sammen gå gjennom noen stoffer de fleste deodoranter inneholder. Forskning viser til at flere av stoffene kan være hormonforstyrrende, gi fosterskader, skade luftveiene og nervesystemet. Les mer her.

Parfyme

Kjempefint at deodoranten lukter godt. Men mye kan sjule seg bak ordet «parfyme». Det er nemlig ikke lovpålagt å nevne hva parfymen inneholder. Det er gjort flere studier på parfymer, hvor mange har inneholdt soffer som er skadlige for helsen og kan være allergifremkallende.

Aluminium

Aluminiumpartikler er en mye brukt ingrediens i antiperspirant deodorant. Dette kjemikaliet skal blokkere svettekjertlene slik at du svetter mindre. Noe forskning viser ta aluminiumen kan absorberes gjennom huden og foråsake celleforandringer i bryst-cellenes østrogenreseptorer. 

Alkohol

Det finnes både gode og dårlige alkoholtyper. Jeg skal nevne et par som er på den dårlige siden: benzyl alcohol, methanol, isopropyl alcohol og sd alcohol. Førstnevnte er i de fleste deodoranter, med noen unntak. Alkoholen fører til tørrere hud og kan irritere sensitiv hud. Den tar også bort det naturlige fettlaget som beskytter huden i det lange løp. 

Triclosan

Antibaktriel stoff som kan være hormonforstyrrende. Dette stoffet skal drepe bakterier eller hindre oppvekst av bakterier, som kan forårsake at bakterier blir resistente mot triclosan og mot viktige antibiotika på grunn av kryssresistens. Det er ikke svetten som lukter i dine armhuler- men bakteriene. Derav dette bakteriedrepende middelet som er kjemisk fremstilt.

Som vi vet er det alltid forskning for og i mot. Det vi i Eco o’clock vet, er at naturlige produkter som ikke blocker og tukler med kroppens naturlige mekanismer er trygt alternativ. Det forskes hele tiden og det er vanskelig å følge med på alle oppdateringer. Vi ønsker uansett å være på den trygge siden, og ønsker rene naturlig produkter fremfor produkter med kjemikaler og annet vi ikke har nok kunnskap om.