Hjem / Blogg / Har du testet ut flere naturlige deodoranter?
Har du testet ut flere naturlige deodoranter?

Har du testet ut flere naturlige deodoranter?

Har du testet ut flere naturlige deodoranter men ingen funker?

Mange sier at naturlig deodorant ikke funker for dem. “Jeg lukter bare vondt med naturlig deodorant”. “Den aluminiumsfrie deodoranter funker ikke på meg”. “Jeg  lukter svette med naturlig deodorant”.

Det er sant at mange lukter i starten, og grunnen er at armhulene må avvennes kjemikaliene den har fått i årevis. Dette er helt naturlig, og er rett og slett en kneik man må komme over. Det å lukte litt og svette litt mer enn normalt i opp til en måneds tid, for å avvenne seg stoffer som er skadelig for deg, miljøet og fosteret (om du er gravid) er en liten pris å betale og er noe alle burde klare. Les mer om detoxperioden her. 


Tre vanlige feil som blir gjort når en går over til naturlig deodorant.


Tidspunktet man dusjer på før man påfører deodoranten
Det er en del vanlige feil som gjør at man lukter mer enn man trenger i overgangsperioden. Den ene er når man vasker seg under armene. Mange dusjer på kvelden og påfører deodorant på morgenen dagen etter, uten å vaske seg under armene først. Alle svetter på natten, derfor må man vaske under armene når man står opp- selv om man dusjet for 10 timer siden. Husk å vask ordentlig, gjerne med klut.

 

 

Lite effektiv såpe

En annen vanlig feil er at mange bruker ineffektive såper som ikke fjerner bakterier og fett på en god måte. Da vil det være deodorantrester under armene til neste gang du skal påføre nytt lag. Dette vil igjen føre til at bakteriene lettere vokser frem og fører til mer svettelukt. Bruk en såpe du vet fjerner deodorantrestene. Vår anbefaling er den fantastiske black soapen som kan brukes til så mangt. Den fjerner all fett og kan brukes som kroppssåpe, håndsåpe, sjampo m.m. les alle bruksområdene til såpen som har vært brukt i Afrika i hundrevis av år her.

 

Du kan også prøve å bruke klut når du vasker deg under armene og gni godt.


TTT, ting tar tid

Så er det tålmodigheten flest skorter på.  Det tar tid, før armhulene går helt tilbake til normalen etter tiår med deodoranter som trekker inn, blokkerer svettekjertler og kødder med naturlige prosesser i kroppen din. Men hvis du klarer å smøre deg med tålmodighet, aksepterer at naturlig deodorant ikke er heelt det samme som den vanlige deodoranter du vanligvis bruker, så er vi sikre på at du kommer til å være fornøyd med valget om en grønnere deodorant som ikke skader deg eller miljøet. 

 

 

Et ekstratips på tampen til deg som sliter er magnesiumolje i tillegg til naturlig deo. Dette gjør overgangen enklere og du kan supplere med ekstra magnesiumolje ved behov når du bruker naturlig deodorant. Google magnesiumolje og du finner mange alternativer. Dette sprayers på før du påfører deo, la det trekke inn og deretter påfør deodoranten. Husk at de første dagene med ren magnesiumolje kan forusake litt svie, dette er fordi kroppen har lite magnesium i kroppen. Dette blir bedre etter noen dager.