Hjem / Blogg / Fra vanlig til naturlig deodorant med Eco o'clock
Fra vanlig til naturlig deodorant med Eco o'clock

Fra vanlig til naturlig deodorant med Eco o'clock

Hvordan skal jeg gå fra en vanlig til en naturlig deodorant? Eco o' clock hjelper deg.


Først vil jeg gi deg kred, for at du tenker i disse baner. En naturlig deodorant gjør ikke bare godt for miljøet, i form at det ikke er testet på dyr, ikke har kjipe kjemikalier i seg og ikke er pakket inn i plast. Det gjør også veldig godt for deg og din kropp. Du får ikke i deg aluminium, parabener, alkohol og andre stoffer som trekkes inn i kroppen din. Dette er stoffer de fleste deodoranter inneholder. 

Før jeg forklarer prosessen fra hvordan kroppen vil reagere på å skifte fra vanlig til naturlig deodorant - er det viktig og forstå hvorfor du lukter. 

Det er bakterier under armen som lukter, IKKE vesken som kommer ut av armhulene dine. Bakteriene trives i fuktige omgivelser, og derfor blir det ofte mer lukt i forbindelse med svette armhuler, nettopp fordi bakteriene trives der. 

I vanlig (ikke naturlig) deodorant tilsetter de ofte aluminium for å blokkere svettekjertlene. Kroppen er dog laget for å svette i visse åpninger og naturlig deodorant blokkerer ikke kroppens naturlige funksjon for å kvitte seg med avfallstoffer. 


Så over til hvordan kroppen reagerer på naturlig deodorant når du har brukt vanlig deodorant i alle år.

Avvenningen er en prosess. Kroppen må kvitte seg med stoffer som har blitt påført over lenger tid og trenger en såkalt "detox". Det tar mellom tre til fem uker fra du begynner med naturlig deodorant til armhulene er vant til det. 

UKE ÉN


Det kan ta tid før du merker forskjell når du går fra antiperspirant deodorant og vanlig deodorant til naturlig deodorant. Grunnen er at antiperspirant lager geléaktig lokk på svettekjertlene. 

 

UKE TO


Når du har sluttet med vanlig deodorant kan du merke at du lukter mer enn normalt under armene. Du vil også merke at du svetter mer, dette er kroppens naturlige måte å bli kvitt avfallstoffer på, og er nødvendig. 

I en studie fra NC Museum og Natural Sciences' Genometics & Microbiology Lab ble det påvist en økning i bakterier under armen på folk som brukte antiperspirant og sluttet. Men ta det helt med ro, dette er en naturlig del av prosessen og går over når detox-perioden er over. 

 

UKE TRE


Bakterienivåene begynner å avta. Bakteriekulturen under armen begynner å balansere seg og du vil ha et relativt normalt svettenivå. Det vil ikke være fuktfritt, ettersom at deodoranten ikke blokkerer svettekjertlene lenger. Husk at naturlig bomull, bambus og lin er gode stoffer som puster godt og derfor hjelper svette og bakterier med å fordampe fra fiberne. 

Pluss at det er bedre stoffer for miljøet, vinn vinn. 

 


UKE FIRE

Kroppen skal nå være vant din naturlige deodorant. 

En naturlig deodorant holder mellom åtte og tolv timer. Vi tar alltid med deodoranten i vesken, den er tynn og smal - og passer derfor i store og små vesker. Har du vært veldig aktiv en dag og er på farten, kan det være lurt å påføre en ny runde på ettermiddagen.

Ikke hjemme med tilgang til klut? Da kan dette være et alternativ.

  1. Gå på toalettet
  2. Ta et tørkepapir med vann og såpe på
  3. Tørke/vaske av den gamle deodoranten
  4. Og påfør et nytt lag med deo

Slik holder du deg fresh fra morgen til kveld. 

Husk, naturlig er alltid best for kropp og miljø - selv om det kanskje er noe uvant i starten. 

VIKTIG INFORMASJON OM BRUK AV VÅRE DEODORANTER

  • Husk å vær helt ren i armhulene før du påfører deodoranten. Om du har dusjet kvelden før må du likevel vaske deg under armene med vann og såpe på morgenen før du påfører deodoranten.
  • Deodoranten varer omtrent 8 timer. Det er derfor lurt å ha den med i vesken om du skal noe etter jobb. Alltid vask armhulene før du påfører nytt lag.
  • Går du fra vanlig og rett over til en naturlig deodorant kan armhulene oppføre seg litt uvanlig den første måneden. Noen merker mer lukt og svette før dette stabiliserer seg etter tilvenningsprosessen. Dette er fordi vanlige deodoranter ofte inneholder aluminium som blokkerer svette og holder på avfallstoffene.
  • Tuben dyttes opp fra bunn og kan være litt hardt ved bruk første gang. Hvis dette er tilfellet prøv å ta av lokket og klem forsiktig på den hvite delen øverst på deodoranten slik at deodoranten løsner fra kantene. Eller varm dem mellom hendene før du pusher opp fra bunn.