Hjem / Blogg / Hvordan komme i gang med naturlig deodorant
Hvordan komme i gang med naturlig deodorant

Hvordan komme i gang med naturlig deodorant

“Jeg ønsker å gå over til naturlig deodorant”
Jøss, har du lyst til å slutte å smøre aluminium, alkohol og andre kjipe stoffer under? Smart! Sjekk ut hvilke stoffer du må holde deg unna her.

Naturlige produkter blir mer populært for hver dag som går. Vi blir mer bevisst over hva vi påfører og hva vi bruker pengene våre på. Vi som konsumenter styrer hva markedet produserer mer av, så hver dag tar DU viktige valg 


Deodorant er noe alle bruker, hver eneste dag. Så hvorfor ikke bruke en deodorant som er naturlig?

Mange kvier seg av flere grunner. Funker naturlig deodorant? Lukter jeg svette hvis jeg bruker naturlig deodorant? Hvor lenge varer naturlig deodorant? Svetter jeg mer med naturlig deodorant? Spørsmålene er mange, og jeg skal prøve å besvare de etter beste evne.

Funker naturlig deodorant?
Ja, du må bare finne den rette for deg og være tålmodig. Grunnen er at dine armhuler er vant til å få svettehemmede ingredienser påført hver dag, og dette har de fått i (kanskje) årevis. Det vil derfor ta noe tid før armhulene finner tilbake til sitt gamle jeg, som kan resultere i mer svette og lukt en periode etter bytte. Men dette går over! Du må bare være tålmodig. Les mer om detox-perioden her

Lukter jeg svette med naturlig deodorant?

Nei, det er ikke slik at naturlig deodorant får deg til å lukte svette når dine armhuler har normalisert seg. Noen lukter mer enn andre, med eller uten naturlig deodorant. Det som gjør at du lukter er bakterier under armene, så vær nøye med å bruke en GOD såpe som får bort ALLE deodorantrester og bakterier. Mange bruker lite effektive såper, og da vil du raskere lukte fordi bakteriene ikke er helt borte, og blomstrer så fort du begynner å svette litt utover dagen. Vi anbefaler african black soap, les mer om såpen her.

Hvor lenge varer naturlig deodorant?
Hvor lenge en naturlig deodorant varierer fra person til person og hvor mye du svetter. Den kan vare hele dagen, og den kan vare i 8 timer.. Du øker sannsynligheten for at den varer fra morgen til leggetid om du er bruker en god såpe og får bort alle deodorantrester. Et tips er å ta deodoranten med i veska/sekken om du vet du har en veldig lang dag, så har du backup.

Svetter jeg mer med naturlig deodorant?
Du svetter akkurat så mye som kroppen din trenger at du svetter, for å opprettholde en balanse i kroppstemperaturen. Det er en bra ting! Mange opplever til og med at de svetter mindre etter at de gikk over til naturlig deodorant.