Hjem / Blogg / Miljøvennlige tips
Miljøvennlige tips

Miljøvennlige tips

Vi skal gi deg 5 konkrete tips til hvordan du kan bli mer miljøvennlig ved å kun fokusere på den øvre delen av kroppen din, nemlig hodet. Noen liker å fokusere på et område og jobbe seg videre til neste. Fordelen med området vi nå skal ta for oss er at disse fem rådene ikke gjør hverdagen verken kjipere eller dårligere ved byttene vi skal foreslå for deg nå. 


1. Gjenbrukbar q-tips

Bytt ut tusenvis av q-tips med én gjenbrukbar q-tips per person. Du kan også dele om du ønsker det. Æsj tenker du? Vel, nå skal jeg fortelle det hvorfor ikke dette er ekkelt. Våre gjenbrukbare q-tips er laget av bambuspinne som er av rasktvoksende tresort samt tupp i silikon som er i gummifamilien (ergo ikke plast).


Som du ser på bildet, er tuppen som brukes til øret med små tagger på. Mellom disse taggene setter ørevoksen seg når du bruker den i øret. På den måten skyver du ikke ørevoksen inn i øret, slik du har hørt mang en gang at man ikke skal, men du får faktisk voksen ut. Når voksen er på tuppen, skyller du tuppen i varmt vann i springen mens du gnir tuppen mellom tommel og pekefinger før du tar det andre øret. Repitér og tørk deretter q-tipsen på et håndkle. Dette er verken ekkelt eller ubehagelig, fordi den blir ren etter hvert bruk. Voksen forsvinner med vann. Personlig bruker jeg q-tipsen min på min datter på ett år når jeg ser hun har litt ørevoks i ørene. Vi deler altså en q-tips. I en pakke fra oss får du med to q-tips, hvor man har en tupp med øre-q-tips og en sminkekorrigeringstupp. Du kan dermed også bruke den til å korrigere sminke etter behov.


Pris 149,- kjøpes her.2. Naturlig ansiktsrens og naturlig sminkefjerner

Yes, de fleste av oss har en form for rens eller sminkefjerner. Spesielt har kvinner dette på badet. Du kjøper kanskje ansiktsrensen din på butikken, apoteket eller via nett? I sminkefjernene du kjøper fra butikken er det ofte både parfyme, hormonforstyrrende parabener og ingredienser som tørker ut huden din. Stoffene er også syntetiske og mange inneholder i tillegg mikroplast. Sjekk innholdslisten på din ansiktsrens å se om den inneholder kjipe stoffer. Les mer om hvilke stoffer du bør holde deg unna her. Går du over til en plastfri såpe som gir deg fukt og er helt naturlig, slipper du å skade deg selv og miljøet ved at mikroplast havner i sluk og hormonforstyrrende stoffer trekker inn i blodbanen din. Vi har en fantastisk rens som heter African Black Soap. Stoler du ikke på hva vi skriver, ta et raskt googlesøk og du vil finne tusenvis av artikler på hvorfor dette er en vidundersåpe. Vi har også skrevet et innlegg som omhandler alt du kan bruke denne helt naturlige såpen til, les det her.

Tips: Skjær av en liten bit og legg den på en liten slål. Bruk den opp før du skjærer en ny bit. Du vil kunne ha et såpestykke i mange mnd. før den blir brukt opp. Ekstremt drøy og god såpen/rens.


Pris 159,- kjøpes her.3. Naturlig fuktighetskrem til ansikt

Du kan også velge en fuktighetskrem som er 100% naturlig med få ingredienser som du kan både uttale og forstå. I tillegg kan du velge en krem som kommer i plast- og glassfri emballasje. Visste du det at glass ikke er særlig miljøvennlig da det kreves enorme mengder vann for å produsere glass? I tillegg er det tungt og knusbart. Går du for vår veganske, håndlagde og plastfrie ansiktskrem får du en krem som du kan smøre på deg selv og barnet ditt ved behov. Personlig bruker jeg den i kinnene på min datter når hun er tørr om vinteren og selv bruker jeg den hver morgen.

Kremen er fet, men har du fet hud er det bare å ta mindre på når du smører ut. Den trekker fort inn i huden og gir masse næring til huden uten syntetiske lurestoffer som gjør deg avhengig. PS: Går du over fra butikkfuktighetskrem eller dyr klinikkkrem, kan det ta noe tid før huden din klarer å ta i mot fukt fra andre naturlige fuktighetskremer. La huden detoxe et par uker for å se riktig resultat av den nye kremen du har kjøpt. Mange får også kviser eller urenheter ved stopp av sin nåværende krem. Du tror du må ha DEN kremen for at huden skal være fin. De gjør deg rett å slett avhengig og de tjener fett på at du skal tro på dette. Sannheten er at du virkelig ikke trenger disse produktene for en fin hud, huden din klarer seg (har det best) med naturlige ingredienser og minimalt av stoffer som tukler med naturlige prosesser i huden din.

Håndlaget, vegansk ansiktskrem til 199,- finner du her.
4. Naturlig ansiktsserum

Må du ha ansiktsserum? Nei, det må du ikke. Mange holder seg til kun ansiktskrem men noen liker fukten og følelsen et serum gir. Personlig bruker jeg serum etter rens på kveldstid for vitamin A som hjelper mot aldring i hud og andre aktiva som gir masse fukt og næring. Det føles ekstremt digg å massere en olje inn i huden. Jeg masserer godt der lett kan komme linjer, mellom bryn, rundt munnviken og i pannen. Dette gjør jeg for å stimulere huden og tilføre blod. Ved at blod kommer til området og fikser opp, vil huden oppleves strammere og eldes saktere enn den normalt ville gjort.


100% naturlig, håndlaget ansiktsserum i to varianter finner du her.

 


5. Gjenbrukbare ansiktspads i hemp og bomull

Bruker du engangs bomullspads til å fjerne sminke? Du er ikke alene. Det er ekstremt mange som bruker dette, spesielt til fjerning av maskara. Du kan gjøre et enkelt bytte som faktisk ikke gir deg noe særlig mer jobb. Du vasker sikkert klesvask en gang i uken og det er 10 pads i en pose. I tillegg kan du bruke en pad flere ganger om du skyller godt etter bruk. Du vil dermed ikke savne bomullspadsene og du vil ta bort sminken med god samvittighet. For det ER mange som bruker engangsbomullspads og hvis du ikke gjør det, så går du et lite skritt i grønnere retning. De små skrittene vil gjøre en forskjell til sammen. I tillegg er dette en supre gave å gi til ei venninnee som du vet bruker engangspads.


Prisen for 10 stk hemp og bomullspads er 199,- og du finner de her. De kommer i en liten nettingpose som du kan ha de i når de vaskes i maskin.