Home / Blogg / Tagged: deodorant

Deodorant uten parabener

Deodorant uten parabener

Det tilsettes parabener i de fleste deodoranter. For de som ikke vet hva parabener er, så er det et konserveringsmiddel som er tilsatt i de fleste kosmetiske produkter for lenger holdbarhet og for å unngå sopp og fremvekst av bakterier. 

Parabener har blitt knyttet til ulike hormonforstyrrelser. Det har blitt knyttet til blant annet stoffskifteforstyrrelser og kreft. Mengden på inntaket har mye og si for hvor helseskadelig parabener kan være. Kvinner utsettes for mer via kosmetikk enn menn, og mengden på parabener er avgjørende. Alle produkter du påfører huden trekkes inn i kroppen gjennom porene og blir fraktet rundt i kroppen med blodet. 

Du trenger ikke kjøpe produkter som inneholder parabener. Det finnes utallige naturlige produkter. Deodoranter uten aluminium, deodorant uten alkohol og parabener. For å være på den sikre siden, vil det være lurt å bytte ut det du kan med naturlige, paraben- og alkoholfrie produkter. Det er også skånsomt mot sensitiv hud. 

I tillegg er det bedre for miljøet og velge et produkt uten kjemikaler, da disse skyldes ut i vannet når vi vasker oss.  

La oss bli mer miljøbevisste sammen! 

Har du sjekket om din deodorant inneholder disse ingrediensene?

Har du sjekket om din deodorant inneholder disse ingrediensene?

Deodorant. Du putter det under armen hver dag, kanskje til og med opp til flere ganger daglig. Vi har alle lymfekjertler under armen, som drenerer bort overflødig væske, fanger opp elementer som har trengt seg ut gjennom blodkarene og hjelper kroppen med å forsvare seg mot virus, bakterier og kreft. 

Vi har troen på at giftstoffer og andre kjemikalier ikke bør påføres i armhulen flere ganger daglig hele livet.

Vi skal sammen gå gjennom noen stoffer deodoranter kan inneholde og skrive om hvorfor det kan være skadelig. 

Parfyme

Kjempefint at deodoranten lukter godt. Men mye kan sjule seg bak ordet «parfyme». Det er nemlig ikke lovpålagt å nevne hva parfymen inneholder. Det er gjort flere studier på parfymer, hvor mange har inneholdt soffer som er skadlige for helsen og kan være allergifremkallende.

Aluminium

Aluminiumpartikler er en mye brukt ingrediens i antiperspirant deodorant. Dette kjemikaliet skal blokkere svettekjertlene slik at du svetter mindre. Noe forskning viser ta aluminiumen kan absorberes gjennom huden og foråsake celleforandringer i bryst-cellenes østrogenreseptorer. 

Alkohol

Det finnes både gode og dårlige alkoholtyper. Jeg skal nevne et par som er på den dårlige siden: benzyl alcohol, methanol, isopropyl alcohol og sd alcohol. Førstnevnte er i de fleste deodoranter, med noen unntak. Alkoholen fører til tørrere hud og kan irritere sensitiv hud. Den tar også bort det naturlige fettlaget som beskytter huden i det lange løp. 

Triclosan

Antibaktriel stoff som kan være hormonforstyrrende. Dette stoffet skal drepe bakterier eller hindre oppvekst av bakterier, som kan forårsake at bakterier blir resistente mot triclosan og mot viktige antibiotika på grunn av kryssresistens. Det er ikke svetten som lukter i dine armhuler- men bakteriene. Derav dette bakteriedrepende middelet som er kjemisk fremstilt.

Som vi vet er det alltid forskning for og i mot. Det vi i Eco o’clock vet, er at naturlige produkter som ikke blocker og tukler med kroppens naturlige mekanismer er trygt alternativ. Det forskes hele tiden og det er vanskelig å følge med på alle oppdateringer. Vi ønsker uansett å være på den trygge siden, og ønsker rene naturlig produkter fremfor produkter med kjemikaler og annet vi ikke har nok kunnskap om.

Er kosmetikkproduktene dine trygge å bruke under graviditeten?

Er kosmetikkproduktene dine trygge å bruke under graviditeten?

Hysteriske slektninger, venner og kollegaer. Tips og råd kommer i bøtter og spann. Hva skal man ta til seg og ikke? Oppdragelse, amming, innkjøp - mye faller nok naturlig når ditt lille barn ankommer. 

Det som ikke blir snakket så mye om, er alt du påfører på huden via kremer, såpe, sjampo, deodoranter, tannkrem m.m. Produkter som trekker inn i huden, kan føres rundt i kroppen via blodet. Derfor (nok et råd, jeg vet) kan det være lurt å gå over til naturlige produkter der du kan. 

Dette er forøvrig ikke bare gjeldende for gravide. Hvem ønsker ikke å gjøre miljøbevisste tiltak som er bra for deg, baby og verden vi lever i? 

Under kommer litt fakta om produkter mange av oss bruker, og hvilke stoffer du skal være obs på - spesielt under graviditeten

SOLKREM

Det finnes to måter en solkrem kan beskytte deg. Den ene er med kjemikalske ingredienser, som absorberer UV strålende og konverterer dem til energi. Alternativ to er solkrem som fysisk reflekterer solstrålene før de treffer huden. Begge varianter er trygge under graviditet. MEN solkremen som fysisk blokker UV strålene trekker ikke inn i huden. Små mengder av den kjemikalske solkremen kan dermed finne veien til blodstrømmen din som frakter stoffet videre rundt i kroppen. Hvis du liker å være på den helt sikre siden, gå for fysisk solblokk med ingrediensene zinc oxide og tatanium dioxide.

DEODORANT

Det kan være lurt å styre unna deodoranter som inneholder parabener, flatater og triclosaner (parabens, phthalates and triclosans). Det kan også være lurt å holde seg unna antiperspirant som inneholder aluminium (aluminiumkloridheksahydrat). Aluminium påvirker svetteproduksjonen din og trekker inni huden, og kan tas opp i blodet. Velg derfor en naturlig deodorant som inneholder rene og organsike produkter.

AKNEBEHANDLING

Hvis du sliter med kviser i graviditeten, er det lurt å sjekke produktene du bruker for å gjøre huden bedre, nøye. Hold deg unna "Retin-A" og andre retinoider (den kjemiske fremstilte formen for vitamin A), da denne har vist seg å forårsake fosterskader! Andre ingredienser du burde holde deg unna er; salicylic, acid, benzoyl, peroxide og beta-hydroxy acid (BHA). Grunnen er at det ikke er gjort nok forskning som tilsier at disse stoffene er trygge under graviditet. 

NEGLELAKK

Du skal ikke bekymre deg for neglelakkbruk under graviditet. Om du finner en neglesalong som har god ventilasjon eller sitter hjemme i et åpent hjem, er det fritt frem. Det er dog ikke sunt å inhalere mye neglelakklukt for deg og babyen. Det kan også gjøre deg kvalm da lukten er veldig intens. Når det kommer til shellac under graviditet, er heller ikke det påvist å ha noen helseskadelig effekt. 

FUKTIGHETSKREMER

De fleste fuktighetskremer regnes som trygge under graviditeten. Men, det er mye debatt rundt visse kjemikalier som noen fuktighetskremer inneholder. Parabener er en av de. Noe forskning viser at dette kan påvirke barnets vekst.